Whatsapp Aile Sözleri Uzun, Kısa, Mutlu Aile Mesajları

Whatsapp aile sözleri 2020 içeriklerine ulaşabileceğiniz web sayfadır. Başta mutlu aile sözleri, aile sözleri kısa ve aile sözleri uzun içeriklerine ulaşabileceğiniz platform. Hemen ziyaret et.

whatsapp aile sözleri

Whatsapp Aile Sözleri 2020

İyi bir anne tarafından büyütülmüş insanlar, hayata bakış açıları daima olumlu olan, insanlara merhamet duyan vicdan sahibi insanlardır. Annenin önemi, sağlam ve sağlıklı ruh yapısına sahip toplumlar için sınırsızdır.

Hiçbir varlık, dünyaya bir insan getiren anneden daha saygı değer ve kıymetli değildir. Daha erdemli toplumlar için, annelerin önemi inkar edilemez.

Aile en güzel mutlulukların yaşandığı, toplumun en küçük temel taşıdır. Aile bireyleri birbirlerini severlerse, o ev cennet bahçesine döner. Sevginin yokluğunda ise, o bahçe fırtınalarda harap olmuş bir bahçeden farksız olur.

Yolların sonu karanlığa çıksa da, babanın tutacağı ışık her karanlığı aydınlatmaya yetecektir. Annenin edeceği dua ise, karanlık yollarda karşınıza çıkacak belaları def etmeye yeterlidir.

Bir anne ve baba için evlatlar, hayatta daha sağlam durmalarının en temel dayanağıdır. Babanın yorgunluğu ve annenin dertleri ne kadar büyük olursa olsun, evlatlarının bir tebessümü ile yok olacak kadar hafiftir.

Bazen sofrada ekmeği paylaşmak, bazen sevinçleri paylaşmak, bazen ise dertleri paylaşmaktır kardeşlik. Ayağım tökezlediğinde yanımda olan, varlığını kimseye değişilmeyen dağ gibi kardeşi olmalı insanın.

Kardeşliğe mesken olmuş bu yürek, basit aşklara değil. Leyla’nın gözlerine hasta Mecnun değil, dostun sözlerine hasta. An olur öyle bir kardeştir ki, bir selamına hasret kalırsın. Her gece olduğu gibi, yine merhaba ey kardeşim. Bu gecede yine yürekte sevgi, başta taçsın.

Mutluluğu herkes paylaşır. Çıkarları herkes pay eder kendine.. Göz yaşını paylaşacak kim var peki, canın ciğerin kardeşinden başka?

Kardeşler arasına hasretten uçurumlar girerse, vuslattan vuslata sevgi köprüleri kurarız bizde. Biz yüreğimizin hasret günlüğüne, hiçbir zaman vefasızlığı, unutmayı, arkadan vurmayı yazmadık hiçbir günde.

Aile bağı, bireylerin toplum olması konusundaki en kuvvetli etkendir. Aile bireylerinin her birisi, birbirine sadakatla bağlı oldukları için, var olan bir ilişki kişilerin sadakat duygusunu artıran en doğal duygudur.

Bir memleketin erdemli değerlere sahip olan bir toplumdan oluşabilmesi için, aile en temel ve vazgeçilmez bir eğitim ocağıdır. Aile toplumu sağlıklı bir şekilde yeniden dizayn edebilecek, gerekli ahlak, fazilet ve toplum kurallarının aşılanacağı, bireylerin vicdan sahibi ve daha duyarlı olabilmeleri için gerekli olan eğitimin alınabileceği, yegane oluşumdur.


Toplumların ayakta kalabilmesi, refah içerisinde yaşayabilmesi için en önemli etken, aile bağlarının kuvvetli olmasıdır. Aile bağlarına sadık olan toplumlar, çok daha güçlü ve sağlam zeminler üzerinde yer alırlar.

Kardeş sıkılan ruhlara en büyük ilaçtır.  Bu nedenle kardeşlik bağlarını koruyun. Yeri gelir onun bir sesi, arkadan da büyük bir dağ gibi olur.

Kardeş olmak, dünyanın bir ucundan diğer ucunu kucaklayabilmek, hasretle, merhametle ve en samimi duygular ile sarabilmek demektir. Öyleyse en değerlim canım kardeşim, seni hasret ve samimiyetle kucaklıyorum.

Parada uzak kalsın, makamda, mevkide. Arkamda binlerce sahte insanların yerine, hepsine rest çeken dağ gibi bir kardeşim olsun isterim.

İster kan bağı olan kardeşlik olsun, ister dostluktan kaynaklanan bir kardeşlik olsun, her ikisi de insanı duyguların artmasını ve yeni meziyetlerin kazanılması için son derece önemli bir bağdır.



Mutlu Aile Sözleri 2018



Anne cennet bahçelerinden bir bağdır. Baba ise, o bağı güzelleştiren bir bahçıvandır. Çocuklar ise bahçıvanın yardımcıları, o bahçenin meyveleridir.

Anne ve baba, kışın en soğuk gecelerinde bile evlatlarının içini ısıtacak sonsuz sevgiye sahiptir. Eğer anne baba ile aynı evde yaşıyorsanız, orada sizin için yanan iki yürek sizi her zaman ısıtacaktır. O ateş bir ömür boyu hem içinizi ısıtacak, hem de yolunuza ışık olacaktır.

Anne her yolun başı ve sonudur. Baba ise o yolda gölgesinde dinlenebileceğin, meyveler sunan bir ağaçtır. Anne hiçbir zaman yolda, baba hiçbir zaman darda bırakmaz.

Sağlam temeller üzerine kurulmuş bir aileyi, hiçbir güç sindiremez. Çünkü en temel kavramlar üzerine kurulmuş olan aile, sağlam bir kalenin yükselen yıkılmaz burçlarıdır.

Anne her zaman koruyucu bir melek, baba daraldığında koşan en büyük destektir.

Hiçbir satıra hiçbir deftere sığdıramam annem senin sevgini. Üzerimdeki en büyük değer sensin. Senin varlığın, hayatıma şekil veren en anlamlı güçtür.

Hak, hukuk ve merhametin temel eğitiminin sağlanacağı tek yer, ailedir. Aile küçük bir odada, dünyaya etki eden bireylerin yetişebileceği, en önemli okuldur.


Whatsapp aile sözleri yazımızın sonuna geldik. Hemen wpdurumlari.blogspot.com.tr/2017/05/mevlana-sozleri.html bağlantısını ziyaret ederek Mevlana Sözlerine ulaşabilirsiniz.

Yorumlar